Competitie

Competitie bij tafeltennis speel je met (afhankelijk van de competitievorm) met een team van 2 of 3 teamgenoten die het opnemen tegen verschillende clubs uit Limburg of Nederland.

Competitie jeugd
Jeugd speelt duo-competitie. Een jeugdteam bestaat uit 2 of meer jeugdleden. Zij spelen tegen een andere club met 2 of 3 spelers. In totaal worden er elke zaterdag 5 wedstrijden gespeeld. Als het team met 2 spelers gaat spelen betekent dat dus dat ze allebei 2 enkelwedstrijden spelen en samen nog 1 dubbelwedstrijd. Indien ze met 3 spelers gaan spelen, speelt een speler 2 enkelwedstrijden en de andere 2 spelers 1 enkelwedstrijd en een dubbelwedstrijd. Altijd dus 5 wedstrijden op een competitiedag.
Competitie duurt meestal 10 weken. Soms is er een week geen wedstrijd ivm. vakantie. Je speelt 5 keer thuis, de 5 keer ga je met je team naar de andere club toe.
Kosten voor competitie zijn ongeveer 15 euro per seizoen. Heeft u meer vragen? Dan kunt u deze stellen aan de wedstrijdsecretaris of aan de trainers.

Competitie Senioren
Er zijn twee varianten. De zaterdag competitie, die altijd wordt gespeeld op een zaterdag. En de DDW (doordeweekse competitie), die op een doordeweekse avond wordt gespeeld.
Zaterdagcompetitie: Je speelt met een team van 3 personen tegen 3 andere van een andere club en je speelt 1 dubbelwedstrijd. In totaal speel je dan 10 wedstrijden. Gemiddeld duurt een competitie 3 uur.
DDW competitie: Je speelt met 2 personen tegen 2 andere. Iedere persoon speelt 2 enkelwedstrijden. Ook wordt er een dubbelwedstrijd (2 tegen 2) gespeeld. Totaal zijn dat 5 wedstrijden. 

Algemeen
Elke gewonnen wedstrijd levert voor het team 1 competitiepunt op. Aan het eind van de competitie wordt gekeken wie de meeste punten heeft behaald. Word je kampioen, dan ga je natuurlijk op een hoger niveau spelen en word je door de club gehuldigd!

Elk team speelt, net als bij voetbal, tegen een tegenstander een keer thuis en een keer uit.
Als het team thuis moet spelen starten zij om 15.00u met de wedstrijden. Als het team uit moet spelen hangt de starttijd af van hoe laat de tegenstander wenst te spelen. Het speelschema is vooraf bekend en volledig online te volgen.

Seizoenen
Elk jaar heeft 2 competitieseizoenen. We noemen dit de voorjaars- en najaarscompetitie.
Voorjaar: januari tot en met april
Najaar: september tot en met december

Tijd
De jeugd en senioren spelen de wedstrijden thuis om 15.00u. De club is geopend vanaf 14.00u zodat de spelers warm kunnen spelen.

Resultaten of speelschema’s 
Wilt u weten wanneer iemand thuis moet spelen? Kijk dan op de TTAPP of zoek het op via onderstaande schema.

Vragen?
Vul het contactformulier onderaan de pagina in. 
Wilt u inschrijven? Dat kunt u Hier doen.